Klavierplezier

Meer plezier aan het klavier

Gratis online bankieren

Thuisbankieren of online banking bestaat al een tijdje. Met online banking of thuisbankieren bespaar je tijd omdat je jezelf niet hoeft te verplaatsen. En vermits ‘time is money’, kan je dus eigenlijk snel geld verdienen met online banking of thuisbankieren. Althans besparen op de kosten.

Thuis bankieren is gratis, je betaald hier niets extra voor aan de bank. Sterker, je bespaart tijd en geld en het is bovendien nog eens goed voor het milieu. Je kan bijvoorbeeld ook je afschriften thuis opslaan in een digitaal document of (gedeeltelijk) afprinten.

Mijn ergernis is echter dat de meeste banken dit ook doen om personeel uit te sparen. Ze hebben dus minder loonkost doordat ze minder personeel hebben. En gebruiken jezelf als hun personeel. Maar personeel wordt normaal gezien betaald. En vermits ze jezelf als personeel gebruiken zou de bank u voor uw online internet banking of thuisbankieren moeten betalen. Maar nee, zo zitten de meeste banken niet in elkaar. Schande!

ING bank en Fortis (euh, sorry PNB Paribas) bieden deze service al langer (en kostenloos) aan. Maar tegenwoordig bieden zowat alle banken dit aan. Het enige wat je nodig hebt om aan thuisbankieren (of pc banking) te kunnen doen is een zogenaamde digipass aan te vragen bij je bank. Dit is een klein toestel (ziet er een beetje uit als een zakrekenmachine) dat je gebruikt om je veilig aan te melden op je bankaccount. Hierdoor is het gebruik maken van pc banking erg veilig. Voor meer informatie kan u bij uw bank terecht.

Advertenties

december 27, 2009 - Posted by | Gratis diensten, internet | , , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: