Klavierplezier

Meer plezier aan het klavier

Webbrowser software

Wat is een webbrowser?

Een webbrowser (ook internetbrowser , (web)bladeraar of webverkenner genoemd) is een computerprogramma om webpagina’s te kunnen bekijken. Populaire browsers zijn Windows Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Opera en Google Chrome. Minder bekende, alternatieve browsers zijn Flock, Camino, Konqueror en Netscape. De grootste verzameling gelinkte HTML-pagina’s is het world wide web, een onderdeel van het internet. Het gebruik van een browser is in de volksmond synoniem aan surfen op het internet.

De meeste mensen gebruiken de rommel van Microsoft omdat deze bijgeleverd is bij Windows. En meestal niet verder kijken dan hun neus lang is. Een veel beter, sneller en veiliger programma is FireFox. Het grootte voordeel van Mozzila Firefox is ook dat je dit volledig kan aanpassen aan uw eigen wensen. (Dus geen slaaf meer zijn van Microsoft standaard, die niet eens een echte standaard is.) Bovendien doet u op deze manier een bijdrage om het illegaal monopolie van Bill Gates te doorbreken.

Meer info over webbrowsers en de werking ervan vindt u op Wikipedia. Er is ook een lijst van webbrowsers terug te vinden. Het downloaden en gebruiken van browsersoftware is altijd volledig gratis (je betaald enkel je internetabonnement om verbonden te zijn met het wereld wijde web).

Advertenties

december 27, 2009 - Posted by | Gratis diensten, internet | , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: